Nieuw medium: gouache

Nieuw medium: gouache

Ik wilde heel graag een keer verven met gouache. Ik las er veel over en het sprak me erg aan dat de verf mat opdroogt. Daarnaast is het weer wat anders dan waterverf! De afgelopen weken heb ik veel geoefend en ik moet zeggen dat het me niet mee viel. Ik heb een hele tijd met waterverf gewerkt en het is toch wel wat heel anders. Met aquarel kan je makkelijker je foutjes een beetje vervagen met water. Met gouache gaat dat niet zo makkelijk! Daarnaast moest ik erg wennen aan dat de verf een stuk minder transparant is.

Wat ik wel heel leuk vind aan gouache is dat je makkelijk laagjes kan opbouwen. Daarnaast verft de verf prettig, waar ik soms met aquarel moeite heb met de ‘controleerbaarheid’ van de verf, heb ik dat minder bij gouache. De aankomende tijd zal ik verder gaan met oefenen. Ik kan ook niet van mezelf verwachten dat het allemaal in één keer lukt 😉

Bovenstaande is één van de eerste dingen die ik geverfd heb met gouache. Een lief portretje van mijn katje 🙂 Het duurde even voordat ik de juiste achtergrond kleur had, ik ben er volgens mij wel drie keer met een andere kleur blauw over heen gegaan. Oorspronkelijk was het idee ook om dit wat transparanter te verven, maar dat ging al snel mis! Verder was ik redelijk tevreden met het werkje!

Dus, bereid jullie voor om wat vaker gouache dingen voorbij te zien komen!

 

 

6 gedachten over “Nieuw medium: gouache

  1. leuk, zeker als je bedenkt dat je er net mee begint. Hoe kan ik me abonneren op je blog?

    1. Je kan je nu via de email abonneren op mijn blog! Zie het vakje aan de zijkant!

Reageren is niet mogelijk.

Reageren is niet mogelijk.